Shutterstock / Anne Webber

Shutterstock / Anne Webber

Fruitvlieg denkt 34 keer per dag aan fruit

Een groep Amerikaanse en Engelse wetenschappers heeft het brein van de fruitvlieg in kaart gebracht. Daardoor kunnen zij exact bepalen hoe vaak een fruitvlieg aan fruit denkt. Dat doet het diertje maar liefst 34 keer per dag.

De onderzoekers maakten duizenden plakjes van het miniscule brein, legden die onder de microscoop en lokaliseerden de verbindingen die expliciet met gedachten aan fruit te maken hebben. “Daar is enorm veel hersenactiviteit mee gemoeid”, zegt Sebastian Seung van de Amerikaanse Princeton Universiteit. “We hadden al wel een vermoeden dat fruitvliegjes veel aan fruit denken, maar nu kunnen we het kwantificeren. 34 keer per dag is veel, zeker als je bedenkt dat het brein van de fruitvlieg niet groter is dan een zandkorrel.”

“Peren, mango's, kersen, bananen in alle vormen en maten, de aardbei – je kan het zo gek niet verzinnen of de fruitvlieg fantaseert erover”, zegt Seung. “Uit de hersenscans van de vliegjes kunnen we afleiden dat zelfs de honingmeloen meerdere malen per dag de revue passeert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *