Shutterstock/Gints Ivuskans

Shutterstock/Gints Ivuskans

NAVO-baas Rutte kritisch op Nederland: ‘Defensie is afgelopen 15 jaar uitgehold’

Een uitbrander voor Nederland vanuit Brussel: de nieuwe NAVO-leider Mark Rutte is niet te spreken over de bijdrage van ons land aan de internationale veiligheid. "Nederland heeft de afgelopen 15 jaar structureel te weinig gedaan aan defensie."

Rutte is kritisch op de staat van het Nederlandse leger: "Als je ziet hoe het ervoor staat qua munitie, tanks, artillerie… Hoe denkt Nederland op deze manier een volwaardige samenwerkingspartner voor de Noord-Atlantische veiligheid te kunnen zijn?"

Rutte maant het kabinet om vaart te maken met oplossingen: "Ruim de puinhopen van jarenlang wanbeleid op, of artikel 5 geldt niet meer voor Nederland."


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dit een nieuwe trend? Z.g. serieuze reacties plaatsen? Of trap ik nu zelf in een dubbele bodem van de reaguurders?
Een soort reactie op al die ironische en sarcastsiche reacties. Iets van min maal min is plus. Sarcasme in het kwadraat.
Ik vind dat wel een goede ontwikkeling. Het betekent dat er echt eerst wordt nagedacht voordat men zich in het debat stort. Hulde!!
Overigens vind ik ook dat Rutte hiermee natrapt naar zijn eigen kabinetten.

Reageer
gravatar

Het is die lul eigen bijdrage dat onze defensie niets meer is wat het was en nu dat hij beetje te zeggen heeft over navo gaat hij klagen wat hij zelf een grote deel schuld van is

Reageer
gravatar

Rutte is SG van de NATO, die heeft niks met het kabinet te maken. Volgens mij heeft u het niet meer helemaal op een rijtje, met alle respect.

gravatar

Wow…extreem wat Rutte zegt, maar wat deed hij in 4 kabinet periode als minister president??!! Moet de volgende kabinet zijn vuil opruimen???

Reageer