Bron NOS

Liveblog Algemene Beschouwingen 2024 – dag 2

Vandaag zijn de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer. Hierbij worden de plannen van het extraparlementaire kabinet besproken, vallen de coalitiepartijen elkaar keihard aan en komt ook de oppositie aan het woord.

Dag 2

16:10 Alle Kamerleden hebben de stukken ontvangen over het uitroepen van een asielcrisis. Schoof vindt het ‘tjongejonge, wel te geloven’ dat stukken zijn zwartgelakt.

11:43 De Speld Checkt: ‘Tjongejongejonge, werkelijk niet te geloven dit.’

Voor de schorsing om de stukken te sturen onder het besluit tot een asielstop liet premier Dick Schoof zich deze woorden ontvallen.

Niet Waar
De conclusie is dat het wel degelijk goed te geloven is dat de oppositie hier niet mee akkoord gaat. Het staat immers in Artikel 68 van de grondwet dat de Tweede Kamer informatievoorziening moet krijgen. Ook in zijn algemeenheid kun je de werkelijkheid beter wel geloven.

11:33 Kabinet wil noodwet instellen waarin staat dat stukken voorlopig niet gedeeld hoeven te worden.

Dag 1

15:02 Van Vroonhoven (NSC) heeft sinds de lunchpauze niet meer publiekelijk om compliment gevraagd voor het akkoord. Een gemiste kans.

13:11 Wilders heeft hoge verwachtingen van brief over opt-out die is gestuurd naar instantie die daar niet over gaat met beroep op procedure die niet bestaat.

13:00 Experts: toneelspel Yeşilgöz valt onder hoog btw-tarief.

11:05 Coalitie buitengewoon trots op exorbitante 44% die vertrouwen heeft in dit kabinet.

10:55 Het vertrouwen in de mensen wiens vertrouwen in de politiek de afgelopen twee jaar flink is toegenomen, is flink gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek op basis van het Prinsjesdagonderzoek van Ipsos I&O.

10:31 Timmermans opent beschouwingen traditiegetrouw namens oppositie met half uur durend relaas over gevaren van de islam.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *