Studio Speld / Naydiënne Bonifacio

Studio Speld / Naydiënne Bonifacio

Louvre-piramide omgebouwd tot klimrots voor Olympisch onderdeel sportklimmen

Dat Parijs een totale metamorfose ondergaat voor de Olympische Spelen, is al langer duidelijk. De Franse autoriteiten hebben vandaag trots laten weten dat de nieuwste ingreep klaar is: de piramide van het Louvre is omgebouwd tot klimrots voor het sportklimmen. Op 5 augustus zullen de eerste Olympische klimmers over het museum heen klauteren.

‘’We hopen hier een stukje cultuur met sport te mengen”, vertelt Pierre, woordvoerder van het Frans Olympisch Comité. Terwijl hij met ons praat wagen de eerste klimmers zich bij wijze van training aan de klimrots. ‘’Zo krijgen bezoekers van het museum ook een stukje van de Spelen mee. En andersom ook: we gaan een paar bekende werken, zoals de Mona Lisa, verplaatsen zodat de klimmers iets leuks hebben om naar te kijken tijdens de wedstrijden.’’

Pierre noemt het “jammer” dat het eerdere plan om te klimmen op de Eiffeltoren is komen te vervallen, maar is blij met het alternatief. Bezoekers van het museum moeten nog wel even wennen aan de rode, witte en blauwe klimstenen die de piramide vanaf nu versieren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *