Restaurant De Pollepel in Amsterdam-Oost gaat het anders doen. Na tien jaar shared dining gaan ze over op een ander concept: full mealing. Hier krijgen restaurantbezoekers een goedgevuld bord en één hapje van hun tafelgenoten, als ze het lief vragen.
Het 99/1%-model is komen overwaaien uit 2010 en wint snel terrein. “Het is eigenlijk heel simpel: je bestelt één gerecht per persoon. Dat geef je door aan de ober die het laat de kok weten. Daarna krijg je een goedgevuld bord voor je neus en eet je het leeg. Als je dan nog iets wil, hebben we de toetjeskaart. Of koffie, of een biertje, of niets”, aldus eigenaar Thomas Renders.
“We werken vanuit de filosofie dat mensen er een teringhekel aan hebben om drie garnalenkroketjes met vier vrienden te delen”, aldus restauranteigenaar Thomas Renders. “Daarom kun je bij ons alleen porties bestellen die je vullen tot je een beetje baalt van hoe veel je hebt gegeten. En daarna kan je opzouten.”
Mijn reactie telt. Juist nu.
Vlak over kee in je Goeree