Leuk, zo'n vuurwerkpakket, maar met een beetje pech ben je na middernacht wel drie kwartier in de weer om het allemaal met zo'n kutlont één voor één af te steken. Gelukkig kan het ook anders: de meeste airfryers beschikken over standen waarmee je al je knal- en siervuurwerk in een handomdraai afsteekt.
Vuurwerk- en snackliefhebber Gerson (31) beleefde vorige jaarwisseling al een geslaagd voorproefje met z'n vuurwerk en airfryer: “Ik zat helemaal vol van de geairfryde oliebollen en kroketten dus had vlak voor twaalven echt geen puf meer om naar buiten af te gaan. Heb ik alles in de airfryer gedouwd, die was nog lekker warm. Prima showtje gezien, gewoon thuis op de bank. Ik wil nooit meer anders.”
Bezitters van een airfryer wordt geadviseerd het apparaat te verhitten tot 200 graden en het knal- en siervuurwerk te scheiden. “Maar eigenlijk is dat onzin, want het mooie aan een airfryer is dat je er alles in kunt stoppen”, vertelt Gerson, om af te sluiten met een krokante tip: “Gooi er gelijk wat bitterballen bij, dan heb je direct daarna nog wat te vreten.”
Soms lijkt het dat de ruimte stilvalt en volkomen zonder geluid lijkt te zijn. Men zou ten onrechte kunnen denken dat zijn gehoor verloren is gegaan, maar de echte reden is dat dit de gevallen zijn waarin Wij een speciale barrière hebben gestuurd om het gevoelige oor te beschermen tegen het gehuil en gekreun dat de ruimte vult.