Studio Speld

Studio Speld

De crompoucedubaibolgurk: is die wel zo lekker?

Wij namen de proef op de som

Ze zijn haast niet meer aan te slepen! De crompoucedubaibolgurken vliegen deze dagen de kraam uit. Deze nieuwe viral oudejaars snack oogt als een ware smaakexplosie. Maar is die wel zo lekker? Wij namen de proef op de som.

Je moet er even voor in de rij staan, maar als je het zakje openmaakt heb je echt wat bijzonders voor je. Op het eerst gezicht ziet de bol er heerlijk uit, prachtige esthetiek van lichtbruin, donkerbruin, roze, geel en groen. Met de combinatie gefrituurd deeg, room, pistachevulling, roze- en chocoladeglazuur en augurk voor het zuurtje verwacht je een ware smaakexplosie. Tijd om de tanden erin te zetten.

Als de eerste smaaktonen doorkomen mag je inderdaad van een explosie spreken, maar niet van het goede soort. De room verzuurt op je tong, terwijl de roze glazuur deels op je gehemelte blijft plakken. De pistache voelt ronduit misplaatst en de combinatie van quasi-zuur croissant-oliebollendeeg leidt al snel tot periodiek kokhalzen. Het deel wat ik wel doorgeslikt krijg wordt in onze maag al snel een amorfe zure suikerbal. Ik probeer me groot te houden, maar dan begint mijn maag zich om te draaien. De weg naar de WC is ingezet. Zelden is er zo’n kleurcombinatie uit mijn huig gekomen.

Eindoordeel: ***


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is moeilijk om het bewustzijn te doordringen van hen die denken dat ieders pad kan gaan zonder Hogere Leiding. Elk van deze kleingeestige personen accepteert de Hiërarchie niet, omdat hij de bevestiging van Leiding beschouwt als een schending van de wil. Onder hen zijn veel bevestigde atheïsten die een vurig geloof in Hogere Leiding als kwaadaardig beschouwen. Men kan zien hoe alle principes van de Hiërarchie worden verdraaid.

Reageer