Shutterstock / YAKOBCHUK VIACHESLAV

Culinair recensent heeft helse avond: restaurant net niet slecht genoeg voor vernietigende recensie

Veel mensen hebben het redelijk naar hun zin op zaterdagavond in restaurant Il Mediocre in Utrecht, maar culinair recensent Rob Emaille heeft een helse tijd. Het restaurant is namelijk slecht, maar ook weer niet zo slecht dat hij het helemaal kapot kan schrijven in de krant.

“De vitello tonnato was niet helemaal gaar, de bediening was een bijgerecht vergeten te brengen, maar wat het nog erger maakt is dat ze het meteen oplosten toen ik er wat van zei”, legt de teleurgestelde recensent uit. “Het interieur is smakeloos, maar ook weer niet zo smakeloos dat ik er een punt van kan maken. Het eten is slecht, maar ook weer niet zo slecht dat ik in de krant kan opschrijven dat het smaakt naar poep. Erger kan eigenlijk niet.”

“Als ik heel slecht eten krijg, kan ik mezelf nog troosten met de gedachte dat ik iemands carrière helemaal kan ruïneren”, legt de teleurgestelde recensent uit. “Dan heb je een paar dagen voedselvergiftiging, maar dan weet je wel dat je recensie online veel gelezen wordt omdat mensen benieuwd zijn met welke bijvoeglijke naamwoorden je iemands onderneming helemaal de grond in kan schrijven. Maar dit, redelijk slecht eten zonder dat ik me achteraf kan afreageren in de krant, dit is mijn persoonlijke hel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *