Orange Pictures / Shutterstock

Orange Pictures / Shutterstock

Kabinet wil uiterlijk vrijdag asielmaatregel die wordt ervaren als oplossing

Het is de week van de waarheid, stelt minister-president Dick Schoof. Uiterlijk vrijdag hoopt het kabinet een asielmaatregel te presenteren die wordt ervaren als een oplossing. “Het allerbelangrijkste voor Nederland is dat het beeld ontstaat dat wij er samen uitgekomen zijn, en dat mensen denken dat wij als kabinet ons stinkende best doen om een crisis die we zelf verzonnen hebben op te lossen.”

Of het voor vrijdag gaat lukken om met een schijnoplossing te komen is nog geen uitgemaakte zaak, stelt Minister Faber van Asiel en Migratie. “Het probleem is dat het geen crisis is, dan moet je wel van heel goede huize komen wil je dat oplossen."

Volgens Wilders is het van essentieel belang dat het kabinet snel tot een oplossing komt: “Heel veel mensen hebben op de PVV gestemd omdat wij ze hebben wijsgemaakt dat al hun problemen door asielzoekers komen, dan moeten we ze nu ook wijsmaken dat wij dat willen oplossen. Of dat nou met een spoedwet of een noodwet of een ander woord met de zweem van urgentie is, mensen moeten het idee hebben dat er iets wordt opgelost.”

Voor NSC en VVD is het belangrijk dat er een oplossing wordt gevonden met de juiste schijn, legt politiek verslaggever Xander van de Wulp uit. “NSC wil graag een oplossing met de schijn van gedegen bestuur, de VVD wil overkomen als een partij die problemen als enige écht aanpakt. Het is maar de vraag of al die wensen te verenigen zijn, en of partijen de schijn van een compromis willen wekken.”

BBB vindt alles prima.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *