Shutterstock / Zack Frank

Shutterstock / Zack Frank

We vroegen 38 Amerika-kenners naar de verkiezingen en ze vinden het ‘een verdeeld land’

In een ambitieuze poging om een totaaloverzicht van de stand van het land en een accurate voorspelling voor de presidentsverkiezingen van volgende maand te verkrijgen, hebben we de afgelopen weken 38 Amerika-kenners benaderd en gevraagd naar hun mening. Ze waren het unaniem eens: het is “een verdeeld land”.

“Je zou het beter de Verdeelde Staten kunnen noemen”, zegt Amerika-kenner Raymond Mens. VS-deskundige Laila Frank laat ons weten dat het land “tot op het bot verdeeld is.” Charles Groenhuijsen, voormalig Amerika-correspondent, ziet een gepolariseerd land. Michiel Vos, een expert op het gebied van de Verenigde Staten, meent dat men “lijnrecht tegenover elkaar staat” in The States. Dat sentiment deelt Victor Vlam, specialist als het gaat over The Land of the Free. VS-autoriteit Frans Verhagen heeft eigenlijk geen tijd om te reageren, maar wil wel kwijt dat hij een “tweedrachtig land” ziet. Amerika-connaisseur Willem Post kan zich daarin vinden. Verenigde Staten-volger Casper Thomas laat weten dat er enorm veel onenigheid is in het land van The Star-Spangled Banner.

Het laatste woord is aan Amerika-watcher Kirsten Verdel. Wat wordt de verkiezingsuitslag? “In een land dat zo verdeeld is, kan het alle kanten op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eigenlijk vind ik daar niets van.
Als er één ding is waarover de amerikanen het eens zijn, is dat HOY-worst smerig is en dat zowel republikeinen als democraten sterk voor een importverbod zijn.

gravatar

Russische bot? Ik ben een kwartier kwijt met die captcha’s. En dat voor iedere post.
Heb jij nog een tip om die te ontwijken?
Dan zou veel meer kunnen reageren.