ADE

Studio Speld / Audio Obscura

Tijdens deze ADE staan er voor het eerst meer mensen achter de dj dan ervoor

Er staan tijdens het Amsterdam Dance Event van dit jaar voor het eerst meer mensen achter de dj dan ervoor. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende evenementen in de eerste dagen. De verwachting is dat dit de komende tijd alleen maar zal toenemen met de grotere festivals en clubfeesten in het weekend.

“Het is echt iets van deze tijd,” zegt techno-watcher Bert Bokhoven, terwijl we een rondje lopen door de hoofdstad. “Vroeger stonden we gezamenlijk met zijn allen in de zaal, vóór de dj. Dan stond je ook met alle neuzen dezelfde kant op en wist je wel hoe laat het was. Dan moest je het niet in je hoofd halen om het podium op te lopen en een kijkje te nemen aan de andere kant.”

Waar het nieuwe fenomeen vandaan komt, weet Bokhoven niet precies. “Ik denk dat het ooit begonnen is met Boiler Room, maar nu is het aardig uit de klauwen gelopen. Zelfs als er geen camera’s in de zaal zijn, staan er nog steeds mensen achter. Mensen willen toch gezien worden, al hebben ze geen idee door wie precies.”

“Soms is het ook de schuld van de dj’s zelf,” vervolgt Bokhoven. “Ik weet bijvoorbeeld dat Marco Carola in zijn rider heeft staan dat er in ieder geval een aantal knappe dames achter hem moeten staan voor hij überhaupt begint met draaien.”

Het is volgens Bokhoven niet ondenkbaar dat in de toekomst al het publiek achter de dj komt te staan. “Ik denk dat het dan tijd wordt om de dj-booth om te draaien.”

De nachtreporter doet voor Salmari verslag van het meest betrouwbare nachtnieuws. Salmari helpt jou de nacht door. Volg @salmari.beyondthedark op Instagram en vind je weg naar het zwarte goud. Geen 18, geen alcohol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *