Shutterstock / rkl

Shutterstock / rkl

Overgewaaid uit Nederland: steeds meer Amerikanen vieren Sint-Maarten

Met minder dan vier weken tot 11 november is het Sint-Maartenfeest ook in de VS helemaal losgebarsten. Naast de kassa bij Walmart en Target staan enorme bakken met lampjes aan een stokje en door het hele land zijn winkels versierd met lampionnen, snoep en mandarijnen.

“Sint-Maarten heeft de suburbs op hun kop gezet”, zegt Holland-Amerikakenner Anneke de Waal. “Amerikanen kennen het fenomeen via sociale media met video’s van kinderen die gekke liedjes zingen. Inmiddels kennen ze allemaal ‘November 11th’ en ‘Sinte Maarten Missmass, your mother has a fat ass’. Een klassieker.”

Niet alle Amerikanen zijn blij met Sint-Maarten. “Het commerciële imago van de feestdag staat sommige mensen tegen. Daarnaast hebben Amerikanen op Halloween al een feest waarbij kinderen langs de deuren gaan voor snoep. Sint-Maarten vinden ze een slap aftreksel, want kinderen hoeven zich niet eens te verkleden,” aldus De Waal.

“Waar gaat het heen met onze eigen cultuur, vragen Amerikanen zich af.” Anneke fronst. “En dan moet Sinterklaas nog komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *