Marjan Apostolovic / Dragana Gordic

Marjan Apostolovic / Dragana Gordic

Kundige Trudie: Hoeveel stress moet ik ervaren voor ik mijn vrienden ermee kan gaan lastigvallen?

Lieve Trudie,

ik ervaar stress, nogal wat stress eigenlijk. Maar daar ga je je vrienden natuurlijk niet mee lastigvallen. Ik bedoel, als Ajax dat weekend nog heeft gespeeld, is dat veel toffer om het over te hebben met je maten. En ja, mijn vriend Boris kan best wel goed luisteren, maar dan wel maar dertig seconden, vanwege zijn concentratiestoornis. Bovendien wil hij altijd liever gewoon lam worden met mij. Ondertussen kan ik mijn verhaal niet kwijt en loopt de stress alleen maar op. Hoeveel stress moet hebben voor ik met goed fatsoen mijn vrienden ermee lastig kan vallen?

Groetjes, Dennis

Beste Dennis, dank voor je vraag. Het eerlijkste antwoord dat ik kan geven is: maakt niet uit hoeveel stress je voelt, je valt er je vrienden NOOIT, maar dan ook NOOIT mee lastig. Komop zeg, het woord zegt het al: vrienden. Is het woord ‘collega’s’? Hm? ‘Familie’? ‘Psycholoog’? Nee! Het woord is vrienden. En vrienden, daar lach je mee, maar ze lastigvallen met je stress, dat doe je niet. Aansteller.

Lieve groetjes terug,

Trudie

Even niet zo lekker in je vel? Gebruik dan App de Coach van Just. Daarmee ga je zelf aan de slag met je mentale gezondheid waar en wanneer je wil. Just is je zorgverzekering zonder gedoe.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *