Alina's Photo / Shutterstock

Alina's Photo / Shutterstock

In Joker III blijkt Joker II slechts een enge droom

'Joker: Une Rêve Terrible' verschijnt eind dit jaar al in de bios'

Liefhebbers van films over Batman-antagonist 'The Joker' kunnen hun hart ophalen: amper drie maanden na de release van Joker II (Folie à Deux') verschijnt Joker III. De in allerijl gefilmde opvolger krijgt de geheimzinnige titel 'Joker: Une Rêve Terrible' en zal in de Kerstperiode zijn debuut maken in bioscopen wereldwijd.

Regisseur is, net als bij de eerste en tweede film, Todd Phillips. Hij kijkt erg uit naar het derde deel in de serie: "Een trilogie, ja dat was eigenlijk altijd al de bedoeling. Dus toen de tweede Jokerfilm op het witte doek verscheen en we de eerste recensies lazen, zijn we direct begonnen met de productie van het derde deel. Die hebben we binnen een week geschoten, zodat we liefhebbers van Joker-content zo snel mogelijk kunnen bedienen."

De titel van de film, Une Rêve Terrible (een verschrikkelijke droom – red.), verwijst volgens Phillips direct naar de gebeurtenissen in de tweede film, waarin the Joker aan het eind van de film het loodje lijkt te leggen. "Het geniale is dus, dit was een enge droom! Dat is één van de grootste 'gotcha!'-momenten uit de filmhistorie. Arthur Fleck wordt aan het begin van deel drie wakker, komt even bij van wat zijn hersenen hem zojuist hebben voorgeschoteld en na een warme douche en een stevige bak koffie, gaat hij over tot de orde van de dag. En dan volgen we hem door de dag heen en brengen we de trilogie tot een einde die de fans graag zien. We hebben momenteel een poll uitstaan waarin fans kunnen stemmen op het beste einde, deze week besluiten we welk einde we erin monteren."

Phillips heeft tot slot nog een wijze raad voor de fans die zich op social media negatief uitlieten over de tweede film: "Wacht nou volgende keer eerst even de derde film af joh, in plaats van dat je direct je zielige mening klaar hebt staan. Het heet niet voor niets een trilogie, sukkels."


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *