Shutterstock / Orange Pictures / Harry Beugelink

Shutterstock / Orange Pictures / Harry Beugelink

Van der Plas wil Kalverstraat weghalen bij moederstraat

De BoerBurgerBeweging (BBB) wil vanaf 2026 de gemeenteraden in, zo ook in Amsterdam. Dat maakte de partij maandag bekend. BBB-leider Caroline van der Plas heeft al verschillende ideeën voor onze hoofdstad, zoals het weghalen van de Kalverstraat bij de moederstraat.

"Het dorpsgevoel moet terugkomen, en dat is niet mogelijk met een Kalverstraat. Deze straat heeft niets met een dorp te maken en moet zo snel mogelijk gescheiden worden van de moederstraat", laat de BBB-voorvrouw weten. "Hierdoor zorg je dat de Kalverstraat op een andere plek veel productiever wordt, en heeft de moederstraat ruimte om weer een nieuwe Kalverstraat te ontwikkelen."

Ook kondigt Van der Plas andere plannen aan voor de hoofdstad. Zo wil ze het Concertgebouw omtoveren tot mestsilo en een enorme megastal laten bouwen op het Museumplein. "We willen dat echte dorpsgevoel terug in Amsterdam. Van de Wallen tot het Westerpark en van de Dam tot in de Jordaan. Overal in 020 moet het weer naar het platteland ruiken."

Het huidige kabinet heeft al plannen aangekondigd om 110 miljoen euro te bezuinigen op het OV in grote steden. Van der Plas is fanatiek voorstander van dit idee. "Om het échte dorpsgevoel ook in de steden terug te brengen is het heel belangrijk dat er zo veel mogelijk buslijnen verdwijnen.” Ook wil ze onderzoeken hoe het tram- en metrovervoer op termijn aan banden gelegd kan worden.

Van der Plas weet dat de BBB bij landelijke en provinciale verkiezingen geen hoge ogen gooide in Amsterdam. "Maar er zal toch wel ergens in de stad een kleine koemelkelite zijn, die wellicht kan groeien."


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *