Shutterstock / Jenari

Shutterstock / Jenari

Universiteiten nemen harde maatregelen: gaan bezuinigen op neukruimten

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse universiteiten 2023 afsloten met een gezamenlijke schuld van 105 miljoen euro. Om grotere verliezen af te wenden, nemen diverse universiteiten nu harde maatregelen. Zo heeft de Universiteit van Maastricht aangekondigd te gaan bezuinigen op de neukruimte.

“Onze neukruimte is natuurlijk een unique selling point, daarom doet het pijn om daar afstand van te doen”, zegt de directeur van de faculteit Arts en Social Sciences. “Maar we moeten hard zijn. Als er volop bezuinigd wordt, is het moeilijk om te verantwoorden dat je op de universiteit een bijna geluidsdichte cabine hebt die specifiek en alleen bedoeld is om, excusez le mot, te neuken.”

Ook andere universiteiten overwegen om afstand te nemen van de neukruimten. De Universiteit van Amsterdam weigert dat overigens vooralsnog te doen. “De neukruimte vervult een belangrijke sociale functie, het is een gezellige ontmoetingsplek. Het zou zonde zijn om afstand te doen van deze sociale hub”, zegt een woordvoerder. “We overwegen in plaats daarvan de gehele Faculteit der Geesteswetenschappen op te offeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *