Mohammed younos / shutterstock

Mohammed younos / shutterstock

Saudi-Arabië heeft al bestemming voor stadions na WK: ‘Politieke gevangenissen’

Saudi-Arabië wil nog altijd het WK voetbal van 2034 binnenhalen en organiseren. Op niet-voetballanden is vaak de kritiek dat er met de nog te bouwen stadions vervolgens niets meer gedaan wordt, maar daar heeft het land een goede oplossing voor gevonden: politieke gevangenissen.

“Als je kijkt naar Zuid-Afrika of Brazilië, daar gebeurt nu niks meer met al die stadions die daar speciaal voor het WK destijds zijn neergezet. Dat is enorm zonde”, zegt een ambassadeur van het Saoedische WK-bid. “Wij hebben daarom meteen een nieuw bestemmingsplan bedacht voor alle stadions die wij nog moeten bouwen of uitbouwen: politieke gevangenissen.”

De ambassadeur denkt dat het plan zeker goed gaat werken. “We hebben in ons land veel mensen die in aanmerking komen voor een verblijf daar.”

Laat het WK niet de aandacht afleiden van onrecht. Teken de petitie van Amnesty International voor het gevangen elftal en help ons strijden voor mensenrechten in Saudi-Arabië. Samen geven we een stem aan degenen die het zwijgen wordt opgelegd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *