NOS

NOS

Parlementair journalisten ontdekken nieuw PVV-Kamerlid

Parlementair journalisten hebben gisteren een nieuw PVV-Kamerlid ontdekt. Het gaat om Foeke ‘Jan’ Snuis, een man die in totaal al 100 dagen actief is in de Tweede Kamer. Politiek verslaggevers merkten hem op toen hij gisterochtend “absoluut, Geert” mompelde in de Kamer. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een Kamerlid pas zo laat ontdekt wordt.

“Snuis is redelijk onder de radar gebleven dankzij zijn gebrek aan Kamervragen en moties”, vertelt Elodie Verweij. “Maar dan nog is dit een hele prestatie. Het is nog onduidelijk wie hij precies is en wat hij doet. We dachten even dat dit misschien een soort vorm van performancekunst is, maar Snuis ontkent dit. Wel weten we dat ‘Stilzitten is geen optie’ zijn levensmotto is, ironisch genoeg.”

Volgens Verweij is het goed mogelijk dat er voor het einde van het jaar nóg een nieuw PVV-Kamerlid wordt ontdekt. We hebben Snuis om een reactie gevraagd, maar het Tweede Kamerlid noemt het ‘out of character’ om hierop te reageren of überhaupt iets te zeggen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *