Shutterstock / Antonio Guillem

Shutterstock / Antonio Guillem

Man die op vakantie nul vragen van collega’s krijgt komt tot realisatie dat hij compleet vervangbaar is

Sami is er even lekker twee weekjes tussenuit geweest, en daar was hij hard aan toe. Het waren drukke maanden op zijn werk bij de marketingafdeling van een groot warenhuis. Er werd veel van hem gevraagd, dus dat hij even heerlijk zijn zinnen kon verzetten, onbezorgd met de voetjes in het zand, is echt een zegen. Even niet die mails, even geen deadlines, even niet die vragen van collega’s. Hoewel, hij kreeg op vakantie wel érg weinig vragen van zijn collega’s. Sami vraagt zich inmiddels af of hij überhaupt wel nodig is op zijn werk.

“Ja kijk, ik vind het heerlijk hier hoor”, liet hij weten vanaf zijn strandbedje. “Ik had ook lekker mijn telefoon uitgedaan, niks aan mijn hoofd weet je wel. Maar als je het dan toch niet kunt laten om even te spieken in je mailbox, dan verwacht je dat de vragen en verzoeken zich al hebben opgestapeld. Maar toen ik na een week keek, was er nog niets binnengekomen. Vervolgens heb ik mijn telefoon toch maar aangelaten, maar sindsdien geen belletje, geen berichtje, niks.”

Sami begon zich af te vragen of alles wel goed gaat bij het bedrijf. “Ik heb uiteindelijk toch maar even mijn collega Koert geappt om te laten weten dat ik af en toe mijn mail wel lees voor vragen, en dat mijn telefoon gewoon aanstaat hier, voor noodgevallen dan. Maar hij zei dat ze eigenlijk van begin af aan alles wel onder controle hadden. Hij vroeg ook niet eens wanneer ik weer terug zou zijn. Tsja.”

Sami is inmiddels al een week terug van vakantie, maar heeft tot op heden nog geen werkrooster gekregen voor de maand oktober.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Achter Sami’s rug om is allang een AI-bot aan het werk gezet. Tot heden hebben klanten, maar ook de collega’s van Sarni, nog geen veranderingen in de antwoorden van ‘Sarni’ opgemerkt. De bedrijfsdirectie wacht even op de decemberdrukte; slaat de bot zich daar goed doorheen, kan Sarni op 1 januari 2025 zijn ontslag tegemoet zien.

Reageer