Shutterstock / Orange Pictures

Shutterstock / Orange Pictures

Kabinet zoekt ervaringsjurist om uitroepen asielcrisis emotioneel-juridisch te onderbouwen

‘Hij/zij hoeft de wet niet zozeer te hebben bestudeerd, als wel diep doorvoeld’

Het Kabinet is naarstig op zoek naar een ervaringsjurist om het buiten de Tweede Kamer om uitroepen van een asielcrisis emotioneel-juridisch kan onderbouwen. “We hebben een echt gevoelsmens nodig”, zegt minister Faber, “dus iemand die niet zozeer de wet hoeft te hebben bestudeerd, als wel echt hebben gevoeld.”

Faber geeft aan dat de ervaringsjurist echt overal vandaan kan komen, als ’ie maar affiniteit heeft met het onderwerp. “Mensen moeten denken aan iemand die heel veel Rijdende Rechter heeft gekeken, of Flikken Rotterdam, voor mijn part zelfs Dani Lowinski. Als ze maar op korte termijn beschikbaar is en snapt wat wij bedoelen en willen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben buitengewoon kwaad over deze z.g. asielcrisis en heb ook een enorme affiniteit met het onderwerp. Ik heb alle afleveringen van de Rijdende Rechter gezien.
De tranen springen in mijn ogen bij het zien van Faber (er schijnt ook rook uit mijn oren te komen). Met mijn gevoel zit het dus ook goed. Verder heb ik geen recht gestudeerd.
Geknipt voor de job, zou je zeggen, maar dan komt de aap uit de mouw. “Ze” moet beschikbaar zijn. Dat krijg je dan met een kabinet dat diversiteit hoog in het vaandel heeft.
De witte man is weer de pineut.

Reageer