Studio Speld / Fungi Design & Shutterstock

Studio Speld / Fungi Design & Shutterstock

Historische foto uit 2007: Raymond van Barneveld zegent kleine Luke Littler

Een dag nadat Luke Littler de World Series Finals in Amsterdam heeft gewonnen, is er een wel heel bijzondere foto opgedoken van het dartende wonderkind. Op de foto is te zien hoe ‘Luke The Nuke’ in 2007, toen hij nog geen één jaar oud was, werd gezegend door regerend wereldkampioen Raymond van Barneveld. Is dat dan de sleutel van zijn succes?

“Misschien heeft Barney me toen wat van zijn talent doorgegeven”, lacht Littler als we hem confronteren met de foto die vandaag viral gaat. “Ik ben zelf natuurlijk te jong om me er iets van te herinneren, maar van mijn ouders heb ik gehoord dat ik in dat kleine teiltje lag en dat Raymond een mengsel van water en bier over mijn hoofd sprenkelde. Ook legde hij een rubberen dartpijltje naast de bak water. Daar is mijn liefde voor het darten wel begonnen, denk ik.”

Bijzonder is dat Van Barneveld en Littler het zaterdag in de achtste finale in Amsterdam nog tegen elkaar opnamen, waarbij de jonge dartssensatie won. “Het pijltje is overgedragen”, verklaart Barney plechtig. Desgevraagd zegt hij zich het moment uit 2007 niet meer te kunnen herinneren (“in die tijd kwam het wel vaker voor dat ouders me vroegen om hun kind te zegenen”), maar hij is wel trots op Littler. Van Barneveld heeft de foto zelf dan ook gedeeld op Instagram, met als onderschrift: “The beginning of two legends.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *