Shutterstock / Gints Ivuskans

Shutterstock / Gints Ivuskans

5 lessen over de liefde die we kunnen leren van Donald en Melania Trump

Nu Donald Trump opnieuw een gooi doet naar het presidentschap, kan het zijn dat ook Melania opnieuw naar het Witte Huis moet verhuizen. Hun relatie is deels in nevelen gehuld, toch is er genoeg bekend om van te leren. Welke lessen kunnen we trekken over de liefde van dit power couple?

Les 1
Soms moet je subtiel in het openbaar je fysieke walging voor je partner kenbaar maken
Een hand op de schouder, een subtiele knipoog, een plagerige aanraking: Melania walgt ervan. Ze heeft meermaals aangegeven bij publieke optredens fysiek ver bij Donald vandaan te willen blijven en op zijn tijd een handje weggeslagen. Daarmee laat Melania zien dat non-affectie en diepgaande fysieke walging ook een effectieve love language is. Donald en Melania laten zien dat diepgewortelde weerzin het recept kan zijn voor een duurzame relatie.

Les 2
Als je man veroordeeld wordt in een verkrachtingszaak is dat hét moment om te onderhandelen over de huwelijkse voorwaarden
Het is zelden een positief signaal in een relatie als de man wordt veroordeeld voor verkrachting. Dat kan als vernederend worden ervaren, maar je kan het ook snel in je voordeel draaien. Melania ging zo direct om tafel om de huwelijkse voorwaarden met Donald nog eens wat meer in het voordeel te draaien. De financiële toelagen die Melania nu maandelijks krijgt zijn er prima op vooruitgegaan.

Les 3
Denk nooit aan je partner als je grote beslissingen maakt
Relatietherapeuten roepen altijd maar dat we beter naar onze partner moeten luisteren en betrekken bij de grote beslissingen die we maken. Donald Trump bewijst dat daar helemaal niets van waar is. Insiders zeggen dat Donald al meer dan twee decennia op geen enkele rekening houdt met de mening of gevoelens van Melania bij de beslissingen die hij neemt. En kijk hoe sterk dit stel ervoor staat. In de liefde hoef je dus absoluut geen rekening te houden met elkaar.

Les 4
Liefde hoeft niet de basis van je relatie te zijn, het kan ook louter een zakelijke transactie zijn
Romantische liefde hoeft niet aan de basis van een duurzame relatie te staan. Als er maar een duidelijke afspraak is dat de één er is voor ‘het plaatje’ en er veel geld en welvaart voor terugkrijgt, hoeft er verder geen onenigheid over te zijn. Communicatie en heldere afspraken is belangrijker dan liefde.

Les 5
Probeer je partner ook eens een paar jaar zo min mogelijk te zien
Je hoort wel vaker dat het in een lange relatie goed is om soms wat afstand te hebben en vooral ook een eigen leven te leiden. Donald en Melania voeren dat tot in het extreme door: ze worden nauwelijks samen gespot. En slapen altijd apart, in welk huis of hotel ze ook zijn. Misschien is dat wel het ultieme geheim van hun relatie: zelden in dezelfde ruimte zijn. Maak van je us time meer me time en probeer eens een paar decennia om je partner zo min mogelijk te zien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *