Shutterstock / Dragana Gordic

Shutterstock / Dragana Gordic

Reinaert gaat in stiltecoupé zitten om even rustig te kunnen bellen

Sommige treinreizigers houden er bijzondere gewoonten op na. Zo ook de 24-jarige Reinaert; hij gaat namelijk steevast in de stiltecoupé zitten om daar ongestoord te kunnen bellen. Het maakt hem dan ook niet uit als hij hiervoor door de hele trein moet lopen om de stiltezone te vinden. “Heerlijk, zo’n rustig plekje waar je niet gestoord wordt.”

“Ik word gek van al die bellende mensen in de normale coupés, want dan kan ik mijn eigen gesprek amper verstaan”, vertelt Reinaert. “Uit wanhoop heb ik eerst wel eens hele ritten tussen Groningen en Amsterdam op het toilet in de trein doorgebracht voor de broodnodige kalmte om me heen, maar dat was toch niet ideaal. Nadat ik een keer weer anderhalf uur lang de wc bezet had gehouden, besefte ik ineens dat er speciale plekken in de trein zijn ingericht voor absolute stilte. Perfect om een lang telefoongesprek te voeren.”

Nadat hij een kwartier lang het laatste roddelnieuws had besproken met zijn huisgenoot, merkte Reinaert toch dat zijn medepassagiers geïrriteerd begonnen te kijken. “Ik snap dat niet, want het is niet alsof ik het héle gesprek mijn stem verhef ofzo”, zegt hij verbaasd. “En iedereen heeft toch oordopjes in, dus mijn belletje zou niemand moeten storen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *