Shutterstock / Orange Pictures

Shutterstock / Orange Pictures

Omtzigt wil vóór vrijdag onderbouwd vernemen wat ‘beterschap’ concreet betekent

Verschillende politici hebben Pieter Omtzigt een berichtje gestuurd om hem te steunen na zijn besluit om vanwege gezondheidsredenen tijdelijk een stap terug te doen. In een reactie zegt de NSC'er dat hij nog deze week onderbouwd wil vernemen wat 'beterschap' concreet betekent.

"Van de minister-president wil ik weten: wat houdt 'beterschap' precies in? Hoeveel beter moet ik worden? Hoe maak je dat meetbaar? En per wanneer zou die beterschap er moeten zijn?" schrijft Omtzigt. "Ik verwacht vóór vrijdag een compleet overzicht van de gewenste mate van beterschap, de criteria die het kabinet daarbij hanteert en de verlangde termijn."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rustig aan maar Pieter.
Mijn Beterschap criteria zijn de volgende
1. De hoeveelheid tranen blijven beperkt tot 2 ml per vergadering. Indien Geert ook aanwezig is mag deze hoeveelheid met 2 ml overschreden worden. Ergo bij vergaderen mét Geert is 4ml geoorloofd.
2. Het aantal decibellen, geproduceerd door je stemgeluid, blijft bij vergaderingen tot 40dB beperkt. Dit is het niveau van gemiddeld snurken. Collega vergaderaars hebben recht op hun slaap. Ook hier een uitzondering voor vergaderen mét Geert: dan is 60 dB toegestaan (= niveau wekker).
De criteria gelden vanaf vandaag. Het is nu donderdag dus ik heb ruimschoots aan je eis (vóór vrijdag) voldaan.
Beterschap verder

Reageer