NOS

NOS

Liefhebber van mannenrolstoeltennis vindt vrouwenrolstoeltennis maar niks

Als er mannenrolstoeltennis op televisie is, weet je één ding zeker: Martijn Stol zit te kijken. De 37-jarige Almeloër is groot fan van de sport. Opvallend genoeg vindt hij vrouwenrolstoeltennis maar niks.

"Het doet me niets", zegt Martijn, die op ons verzoek toch maar de paralympische finale tussen Diede de Groot en Yui Kamiji heeft opgezet. "Moet je dat lage tempo zien, het gebrek aan kracht in die slagen. Het is gewoon een andere sport waar ik naar zit te kijken. Wat mij betreft hoeven ze dit echt niet uit te zenden."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

september 5th, 2024
Kanker. Ik zag vandaag een stel langskomen in Adidas sporttenue, een knappe blonde vrouw en een Arabier. Ik vroeg me af hoe ze zo’n roetmop in haar kut kan tolereren. Ik wam ze later nog een paar keer tegen. Een blanke jongeman kwam van de andere kant, ze kende hem kennelijk en groette hem en hij groette haar terug terwijl zijn hoofd roodgloeiend aanliep; hij bloosde, al die jaren had hij voor niets op haar gewacht om haar nu verkocht te zien aan een inboorling. Ze zag zich misschien ook nog in een heldenrol, of ze was gewoon politiek correct. Brutaal zijn Nederlanders, maar de onbeschoftheid van Nederlandse vrouwen kent geen weerga.

Een dag later kijk ik hoe dezelfde energie zich voortplant. En ik zie een man met zijn hoofd opzij in een rolstoel zitten. Er komen mensen van verschillende kanten toestromen, ze vragen hoe het gaat.

Reageer