Shutterstock / Thitiwat Thapanakriengkai

Shutterstock / Thitiwat Thapanakriengkai

Au! Deze man moest toekijken hoe er bij zijn vriendin een spiraaltje werd geplaatst

Een bijzonder pijnlijke ervaring voor de 26-jarige Teun uit Hengelo (Gld). Hij ging vol goede moed met zijn vriendin mee naar de gynaecoloog toen zij een koperspiraaltje liet zetten. Tijdens de procedure bleef hij in de behandelkamer aanwezig. Het werd een van de pijnlijkste ervaringen uit zijn leven.

“Vanaf het moment dat mijn vriendin vroeg of ik mee wilde voelde ik al gelijk een vervelende kramp in m’n onderbuik”, vertelt een aangeslagen Teun. “Ik wilde me niet laten kennen. Je weet natuurlijk dat die artsen het allemaal heel professioneel aanpakken enzo, maar toch. Het is maar goed dat m’n vriendin erbij was zodat ik in haar hand kon knijpen.”

Volgens Teun moet het zeker mogelijk zijn om het plaatsen van een spiraaltje minder pijnlijk te maken voor mannen. “Zo’n eendenbek, wat is dat voor middeleeuws apparaat? Ik kan daar echt niet naar kijken. En ik heb zelfs gehoord over mannen die tijdens de behandeling flauwvielen. Dat is toch niet normaal?”

Teun vindt het belangrijk dat ook andere mannen hun ervaringsverhalen blijven delen, zodat er meer aandacht voor komt. Met hem zelf gaat het inmiddels naar omstandigheden goed.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De meest depressieve mensen doen het hardst hun best grappig en vrolijk te doen.
Ze zeggen als je zo’n kritiek hebt op dit land waarom vertrek je dan niet. Ik ben hier juist daarom. En ik ben hier enkel gekomen om die reden. We hebben in de waan van de dag misschien een meningsverschil over Oekraïne, Rusland of Israël, maar door het zwaard des onderscheids, ze hebben het altijd over ‘kleur bekennen’, is je hele leven erbij betrokken en alles wat je ooit geweest bent. Mensen roddelen voortdurend om hun gigantische schuld van zich af te schudden, zelfs terwijl je erbij staat. Hierin ligt ook het oordeel wie je bent. De grote problemen breng ik terug tot de kleine meningsverschillen waar ze begonnen. Deze kleinigheden liggen op het vlak van seks en dood. Ze worden door de krentenkakker uit grootheidswaan op mondiaal vlak uitvergroot. Let goed op, want binnenkort zullen er weinig helden meer zijn, de kansen zijn dan voorbij.

We hoorden over de filosofie van het Oosten, niemand kent die, en die komt enkel van mij. Die bruine mensen hebben daar nooit enig aandeel in gehad en verdienen daar geen eer.

Reageer