NOS

NOS

Kabinet print X uit en presenteert regeerprogramma

"Dit is het dan", zei een nerveus glunderende Schoof.

Het kabinet heeft het langverwachte regeerprogramma gepresenteerd. Premier Dick Schoof en zijn ministers hebben social mediaplatform X uitgeprint en lieten het programma donderdag trots zien aan de verzamelde pers.

"Dit is het dan", zei een nerveus glunderende Schoof. "Dit zijn onze plannen voor de komende vier maa-… vier jaar. Van asiel tot stikstof en van gendergekte tot joden: alles staat erin. En het mooie is: het is een levend document, dat elke seconde van nieuwe inzichten wordt voorzien.

"Een aantal plannen was al uitgelekt. Zo vertelde minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) dat de bed-bad-brood-regeling stopt: "Geen geld meer naar die gore uitvreters optyfen Nederland weer blank ja toch #pvv #nederlandweervoordeblanken". Minister Femke Wiersma (Landbouw) stopt met de complete stikstofaanpak: "Toch allemaal flauwekul er is niets aan de hand boeren moeten van het WEF vervangen worden door buitenlanders #bbb #nofarmersnofood #wegmetwef".

Er staan meer opvallende plannen in het regeerprogramma. Zo schrijft minister Dirk Beljaarts (Economische Zaken): "Musk staat voor vrije meningsuiting en tegen de censuur van de EU en extreem links! Steun Musk!"

Volgens de oppositie is het regeerprogramma 'onuitvoerbaar', 'fascistisch' en 'papierverspilling'. Opvallend genoeg maken die oordelen inmiddels deel uit van het regeerprogramma.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *