Shutterstock / Simlinger

Shutterstock / Simlinger

Ajax komt moeilijk tot wedstrijden

Het seizoen is nog niet zo oud, maar er kan al voorzichtig geconcludeerd worden dat Ajax moeilijk tot wedstrijden komt. Ajax staat na vier speelrondes op een schamele twee wedstrijden. Veel te weinig voor een club met kampioensambities. Het eerste gemor over de wedstrijddroogte is al te horen in Amsterdam.

“Natuurlijk is het een vrij nieuwe selectie en staat er een nieuwe trainer voor de groep, maar dit is wel erg magertjes”, meent analist Marco van Basten. “Men had in Amsterdam gehoopt dat Farioli deze ploeg aan het voetballen zou krijgen, maar dat is hem tot op heden nog maar twee keer gelukt.”

“Met alle respect hoor”, vervolgt van Basten. “Maar zelfs ploegen als Fortuna Sittard hebben nu gewoon al drie wedstrijden op hun naam. Promovendi Willem II en NAC hebben zelfs al twee wedstrijden voorsprong, dat is gewoon twee keer zoveel als Ajax. En dan mag het verwachtingspatroon momenteel wat lager liggen, maar dit mag je gewoon niet overkomen.”

Trainer Francesco Farioli zegt niet direct te weten waarom het speelschema zo stroperig is voor Ajax, maar vindt de pers ook wel erg kritisch. “In Europa hadden we dit seizoen bijvoorbeeld een prachtige serie van drie wedstrijden op rij, maar dat is natuurlijk niet interessant voor de media om over te schrijven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *