Pro Shots / Marcel van Dorst

Pro Shots / Marcel van Dorst

RKC verhuurt Michiel Kramer aan psychiatrische inrichting

Michiel Kramer maakt het seizoen af in een gesloten psychiatrische inrichting in Tilburg. Werkgever RKC Waalwijk laat weten de 35-jarige spits te verhuren omdat dat het beste zou zijn voor zijn ontwikkeling.

"Met zijn leeftijd en karakter is stabiliteit en een dwangbuis het belangrijkste, maar die kunnen we hem niet bieden", legt de club uit in een persbericht. "Een verhuurperiode is dan zo vlak voor het sluiten van de transferperiode het beste voor alle partijen. Hoewel, in de inrichting hebben ze er nu wel een slechte voor in de kleedkamer bij."

Kramer zelf kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: "Ik wist als kind al dat ik rijp was voor een gedwongen opname. Ik heb in de Eredivisie vaak laten zien waarom, maar dacht dat het er niet meer van zou komen. Ik ben dankbaar voor deze stap en kijk er naar uit om mijn begeleiders en medebewoners continu te provoceren, trappen en elleboogstoten te geven."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zat met Donovan op de langwerpige bank onder het afdak van de kerk maanden geleden wat te drinken. Voor die ene keer werden de bankjes tegen de muur niet gebruikt als fietsenstalling (en dan tegen de bank aan en zelfs tussen je benen als je er al zit, één grote lijn waar normaal misschien wel honderd man kunnen zitten). Alle fietsen stonden nu tegen de straatkant vijf meter verder. De dakloze Benito die op het, eerste, opdringerige parkeergebruik weleens commentaar had gehad was er al weggestuurd en kreeg er een ban. Net als de zwervers in Parijs vanwege de Olympische Spelen. Iemand had op zijn iPhone de politie gebeld.
Donovan en ik zaten te filosoferen hoe het kan dat de fietsen nu allemaal in een lange afgesloten rij netjes aan de kant stonden, maar we kwamen er niet uit. Het was als een wonder. Maanden later vertelde ik ervan aan iemand aan de andere kant van het plein, in Zierikzee. Vlak nadat ik het zei ontdekte ik de clou. Donovan is een neger en als je die zijn plek afneemt ben je racist. In dat opzicht zijn Nederlanders door de media extreem goed (her)opgevoed, het is fatsoen en ze zijn doodsbang van verkramping. Het is de enige ethiek die ze kennen, in plaats van de gereformeerde kerk, maar om dit liefde te noemen gaat me te ver.

Social media, volgers of volgelingen.
Krishnamurti had het vaak over het principe van volgelingen als maatschappijmodel, de toewijding aan een persoon (of goeroe) of idee, het zit al in de klas op school en in het leger. Adi Da maakte het onderscheid tussen relatie en associatie. Gezamenlijke volgelingen zijn geen relatie, maar de opstap naar slavernij. En het zit al in de sport, en de popmuziek al bestaat die vaak voor maar 2 procent uit muzikaliteit en de rest uit lawaaierige eigenliefde en opschepperij waarvoor dezelfde controlemaatschappij wordt gelegitimeerd om kleine mensen (die bij het concert moeten fluisteren) steeds kleiner te maken tot ze niet meer bestaan.

Reageer
gravatar

Vroeger (vroegaahh voor Haginezen) had je een reaguurder die stelde dat het produceren dit soort teksten alleen mogelijk was na het nuttigen van hondenvoer, al dan niet in een overdadige hoeveelheid.
Ik ben het daar nog steeds mee eens. Ik wil daar aan toevoegen: wat een mafklapper, die Maitreya. Gelijk mee verhuren met Michiel Kramer aan dezelfde inrichting.

gravatar

Sorry, maar het was nuttigen van hondenvlees en niet hondenvoer. Als Dr. Bibber iemand aan een inrichting wil verhuren, moet ie dat doen op basis van de juiste argumenten.
En als Maitreya zich echt had beperkt tot hondenvoer had ie het nooit tot mafklapper geschopt.