PRO SHOTS / Stanley Gontha

PRO SHOTS / Stanley Gontha

Drama in Amsterdam: Ajax weet selectie nagenoeg intact te houden

Met de transferdeadline in zicht worden de scherven in Amsterdam bij elkaar geraapt: Ajax is erin geslaagd haar selectie nagenoeg intact te houden, waardoor een tussenjaar dreigt.

De grootste zwakhouders van vorig seizoen werden verleid door het grote geld van hun huidige contract, waardoor de club met een nauwelijks representatief elftal aan het seizoen begint. Dit valt ook Steven Bergwijn op, die de verwachtingen tempert: "Toen ik vorig jaar in de kleedkamer om me heen keek, zag ik spelers als Gaaei, Forbs, Tahirovic, Wijndal en ook ikzelf. Toen ik vandaag om mee heen keek was het best een schok om te zien dat we er allemaal nog zijn: dat wordt wéér een jaar aan elkaar wennen."

Ook trainer Francesco Farioli ziet het somber in na de transferperiode: "Met al die spelers kan ik niet anders dan elke week een compleet ander elftal opstellen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jongens, wat verlang ik terug naar de tijd dat er vrijuit gereageerd kon worden. Het ontmoedigingsbeleid van de Speldredactie onthoudt ons van veel reaguurders-vreugde.
Zo had je vroeger “Voetbalhaatster” . Nou, die had wel raad geweten met dit dit bericht. Zelfs prinses Amalia begrijpt dat dit artikel over voetbal gaat.

Maar nu mijn eigen reactie: Brian Brobbey heeft verleden week persoonlijk een stokje gestoken voor de verkoopplannetjes van het bestuur. Iemand die twee penalties in de tweede ring van de Arena weet doen te belanden is volstrekt onverkoopbaar. Let wel, we hebben het hier over een spits.
Maar in tegenstelling tot wat in het bericht staat: het missen van penalties went best. Ik ga er bij Ajax gewoon van uit dat ie gemist wordt.

Reageer