NOS

NOS

Wat doet Hare Koninklijke Hoogheid Amalia bij zo’n achterhaald instituut als het corps?

Er is veel te doen over de toetreding om het nieuwste lid van het Amsterdams studentencorps. Veel Nederlanders begrijpen niet wat Hare Koninklijke Hoogheid Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (Amalia), Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau te zoeken heeft bij zo’n achterhaald instituut als het corps?

“Het Amsterdams Studentencorps voelt ontzettend achterhaald. Het is eigenlijk absurd dat zoiets in ons huidige Nederland nog bestaat. Hoe kan je daar nu aan meedoen, als moderne meid, de tot ridder-grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw benoemde Amalia?”, vraagt opiniemaker Bert Bokhoven zich af. “Tradities kunnen goed zijn, maar soms moet je ook kritisch kunnen zijn en ergens afscheid van nemen. Een ouderwetse studentenvereniging, dat past toch niet bij de jonge 20-jarige ridder in de huisorde van de Gouden Eeuw van Nassau?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Amalia is er onlangs achter gekomen wat de criteria zijn voor het lidmaatschap.
De belangrijkste is de hoeveelheid kots die je per dag kunt produceren. Waarbij de hoeveelheid ingenomen drank niets uitmaakt.
Het is algemeen bekend dat Amalia vaak moet overgeven als zij aan haar toekomstige onderdanen moet denken. Zij heeft dus ook geen HOY-worst nodig om de kots=productie op peil te houden.

Reageer
gravatar

Waar moeite de media zich mee…waarom is iets achterhaalt…omdat het jou niet zint?ze zouden wat meer objectiviteit moeten tonen ipv eigen meningen op te dringen aan mensen…de huidige media is rot

Reageer