PRO SHOTS / Jules van Iperen & Op1

PRO SHOTS / Jules van Iperen & Op1

Vriendengroep gaat vroeg naar bed op Lowlands zodat ze ‘s ochtends keihard kunnen gaan op Tommy Wieringa

Ruben, Sjoerd, Menno en Tjapko genieten van een heerlijk weekendje Lowlands. Gisteravond zijn ze extra vroeg naar bed gegaan zodat ze vandaag ‘s ochtends “keihard kunnen gaan” op Tommy Wieringa in de Adonis-tent. Het literatuurprogramma ‘Op de schans’ moet weer het hoogtepunt van het weekend worden.

“IK HOOP DAT HIJ VOORLEEST UIT DE HEILIGE RITA”, roept Tjapko, die zijn oordopjes voor de zekerheid in heeft. Een paar jaar geleden liep hij lichte gehoorbeschadiging op omdat Menno te hard gilde toen Connie Palmen de literatuurtent betrad. “IK BEN AL DE HELE ZOMER ZENUWACHTIG VOOR DEZE TRIP.”

Ruben is in het dagelijks leven kunstconnaisseur en gaat altijd naar Lowlands voor de kunsten. “Wanneer je hem hoort praten over Joe Speedboot terwijl je kwartje net inkickt, ja dat is magisch. In m’n ene hand een biertje, in de andere een boekenlegger. Dat is uiteindelijk de ultieme festival ervaring.”

“Dat gevoel je helemaal laten gaan, één worden met het publiek, heerlijk. Ik heb vooral zin in de viermansmoshpit”, zegt Sjoerd. “Met z’n allen beuken terwijl Tommy op de achtergrond een dialoog voorleest tussen twee familieleden met een moeilijke verstandhouding, lekker.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *