NOS

NOS

Onderzoek: 31 procent van alle Jeroenen ter wereld werkt bij NOS

Maar liefst 31 procent van alle Jeroenen ter wereld werkt op dit moment bij de NOS. Dat blijkt uit een omvangrijk gezamenlijk onderzoek van de Universiteit Utrecht en de Maastricht University.

“Ons onderzoek begon toen ik een avondje sport zat te kijken en ik commentaar hoorde van Jeroen Grueter, interviews zag van Jeroen Stekelenburg en Jeroen Stomphorst in de studio zat”, vertelt hoogleraar Janna Roefels. “Later ontdekten we dat Jeroen Elshoff diezelfde avond ook nog commentaar deed bij een voetbalwedstrijd, dat was ons niet eens opgevallen”, vult Jeroen van der Staven (Universiteit Utrecht) – die dit onderzoek vanuit persoonlijke interesse uitvoerde – aan.

“Er ging een wereld voor ons open toen we hier nog dieper in doken”, vervolgt Roefels. “Er blijken ook nog wat Jeroenen als verslaggevers rond te lopen: De Jager, Gortworst en Schutijser, bijvoorbeeld. En dan heb ik het nog niet eens over alle presentatoren met de naam Jeroen. Neem een Jeroen Overbeek, Jeroen Wollaars of Jeroen Tjepkema.”

“We hebben op de sportredactie een streng Jeroen-quotum, en ik weet dat dat voor de rest van de organisatie ook geldt”, stelt NOS Sport-hoofdredacteur Gert-Jaap 'Jeroen' Hoekman. “Het was daarom ook jammer dat Jeroen Latijnhouwers vorig jaar maar kort presentator bij ons was in de zomer, we hadden hem graag langer aan ons gebonden. Gelukkig hebben we veel jonge, talentvolle Jeroenen onder contract. Het liefst ga je natuurlijk voor een volledige Jeroen-organisatie waarin je in de volle breedte alleen Jeroenen in dienst hebt, maar dat is voor nu toekomstmuziek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een oefencolumn. Ik ben met een nare opmerking gestoken in februari 2022 door een zgn. vriend op een zeldzaam moment waar ik qua gevoel het plakkaat uitstekend kon plakken. Alles was hersteld. Hij steekte door een nare opmerking te maken over mijn opa. Mijn familie geschiedenis is me dierbaar. Mijn opa in de basis een lieve man en familie kwesties met mijn nog lievere tante zijn bijgelegd. In een flits gaat dat door je heen. Bijpassend was de micro agressie in het gezicht. Ik was even gelukkig geweest en hij strafte direct vanuit een agressieve jaloezie. Ik reageerde pinnig, fietsend naar huis begroef ik een vriendschap, bleek niet heus te zijn.

Reageer
gravatar

Daarna heeft hij meegewerkt aan een zorgmachtiging voor mij met de definitie “Er zijn zorgen.”. Die kwam er 6 oktober 2023. 13 oktober werd ik opgehaald voor opname terwijl ik ‘s middags televisie lag te kijken. Een jaar ben ik bijna nu bijna bezig met verweer tegen alle misleiding, bedrog, leugens en suggestiviteit in mijn dossier. Op 6 april heb ik de zaak gewonnen. Na een zeer eenmalige woede aanval ben ik door de wijk buurt bewoners bijna doodgeslagen en doodgeschopt. Ja ik was verbaal agressief vanwege ruim 2 jaar constante dreiging vanuit niet bepaald fraaie hoeken. Het wie wat en waarom is me een raadsel.

gravatar

Dat was op 9 juni waarna weer opname volgde. Er staat in het medisch dossier dat ik met een auto op kinderen ben ingereden. Ik was met de fiets, heb geen rijbewijs en geen auto. Ik ben net buiten het Antes terrein levensbedreigend bedreigt terug komend van verlof, ik was rustig, liet net daarvoor een gezin oversteken, voor de rechter werd dit gedefineerd als uitlokking. En ik zou financiële leningen afsluiten. Ik heb alleen schuld bij mijn ouders vanwege een hoog eigen risico moest ik de ambulance betalen en de verschrikkelijke ambulante hulp. Je belt je suf voor je medicijnen. Dus nog bedankt voor “de oprechte zorgen.”

gravatar

Om nog maar even van Herr Docter in de vorm van een bedrijfsarts te zwijgen. 1 februari 2023, eerste vraag tot 3x toe; “Wat vindt u van de dood?”. 3x was mijn antwoord: “Meneer, ik kom hier voor re-integratie naar werk”. “Meneer, waarom kijkt u mij niet aan als u tegen mij spreekt?” en hij doet vervolgens zijn glazen oog uit.