Jonah Elkowitz / rederic Legrand / Shutterstock

Jonah Elkowitz / rederic Legrand / Shutterstock

Ambitieus X wil het nieuwe Truth Social worden

Na SpaceX en Tesla deelt ondernemer Elon Musk zijn volgende missie met de wereld: van startup X een succesvol social media platform maken. Zijn tomeloze ambitie werd opgemerkt door Donald Trump, de man achter Truth Social, wat deze week leidde tot een ontmoeting tussen de twee. Musk mocht hem al zijn vragen stellen over het besturen van een social media platform.

Musk is ervan overtuigd dat X een succes kan worden. Met zijn startup wil hij inzetten op een formule die in het verleden vaker succesvol is gebleken: een zo breed mogelijke interpretatie van de vrijheid van meningsuiting. Volgens insiders wil hij het idee van content moderation nog verder loslaten dan hij bij Truth Social heeft gezien.

De livestream met Trump begon later dan gepland, omdat de programmeur van X een bug in de code had gemist, zo laat de techneut weten vanuit de garage waar het bedrijf nu nog gevestigd is. Een veelvoorkomend probleem in deze fase van een bedrijf, legt Musk uit: “Als je opschaalt, zijn er altijd problemen.”

Musk laat zich niet kennen door negatieve reacties op zijn ideeën. “Wat gebruikers en adverteerders van me vinden, kan me niks schelen. X gaat heel groot worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *