Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Man hoopt reisjes naar Mars aantrekkelijker te maken door sfeer op aarde zo veel mogelijk te verzieken

Hoe krijg je iemand aan boord van een SpaceX raket voor een reisje naar Mars? Je zou geïnteresseerden kunnen verleiden met spectaculaire foto’s uit de melkweg, of ze lokken met intergalactische kortingen, maar de 53-jarige Elon uit Amerika heeft een beter plan: hij gaat zijn reisjes naar Mars aantrekkelijk maken door de sfeer hier op aarde zo veel mogelijk te verzieken.

Nog voor 2030 wil de Amerikaanse miljardair Starship-raketten laten landen op de Rode Planeet. Tot nu toe is er nog niet veel animo voor de reis van zo’n 220 miljoen kilometer, maar met de overname van X is Musk alvast begonnen om de geesten rijp te maken voor zijn meesterlijke plan. Volgens verschillende peilingen is het verlangen om deze planeet te verlaten sinds zijn overname al significant gegroeid.

Maar, hoe realistisch is het allemaal? Volgens ruimtevaartdeskundige Remco Aalders zijn reisjes naar Mars in de toekomst wel mogelijk, maar is het nog maar de vraag hoe de bemanning van zo’n reis in leven blijft. “De onzekerheid over het in leven blijven is tot nu toe een horde gebleken voor geïnteresseerden om daadwerkelijk een ticket te reserveren.” Legt hij uit. “Musk speelt hier slim op in door op X alvast voor te sorteren op een Derde Wereldoorlog. Als je toch binnen een paar jaar doodgaat, waarom dan niet eerst nog even naar Mars?”

Ook is een steeds groter wordende groep die vanwege oorlogen, de groeiende haat en de stijgende polarisatie wanhopig op zoek is naar een uitweg. Volgens Aalders hoeft Musk hen alleen nog een laatste zetje te geven. “Je denkt dat het ingewikkeld is om mensen vrijwillig in een metalen kist te laten stappen op weg naar de rode woestijn, maar het antwoord is heel simpel: maak het leven hier op aarde gewoon nóg kutter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *