Studio Speld

Studio Speld

Helpt 2 liter koelvloeistof per dag drinken tijdens hittegolf? Onze stagiair testte het

Wanneer de temperaturen stijgen is het belangrijk om het lichaam koel te houden. Er wordt dan ook aangeraden om minstens twee liter koelvloeistof per dag te drinken tijdens een hittegolf. Maar helpt dat nou echt? Wij lieten onze stagiair het voor u testen.

09.15 – De stagiair heeft de vaatwasser uitgeruimd en ziet er al aardig verhit uit. Tijd voor het eerste glaasje koelvloeistof. De stagiair heeft zichtbaar moeite om de felblauwe substantie te nuttigen, maar hij steekt wel zijn duim op in de richting van de andere redacteurs. Een veelbelovend begin.

09.32 – Er zijn nog geen grote effecten merkbaar. De stagiair heeft wel de hik en ruikt wat zurig, maar het is onduidelijk of dat komt door het drinken van de koelvloeistof.

09.45 – Het is tijd voor glaasje twee. We wachten even tot de stagiair terug is van zijn derde toiletbezoek van de dag, waarna we hem het glas overhandigen. Hij trilt behoorlijk, maar met wat hulp lukt het hem toch om het glas te legen. Nog maar acht glaasjes te gaan!

10.02 – De stagiair braakt ineens over zijn toetsenbord heen, waarna hij in tranen uitbarst. Het ziet er allemaal niet fraai uit, maar hij lijkt in ieder geval helemaal niet bezig te zijn met de hitte.

10.08 – De stagiair prevelt dat hij ‘even gaat liggen’ en zakt in elkaar naast zijn stoel. Zijn bewegingsloze lichaam voelt vrij koud aan (positief!), maar we besluiten toch om het experiment af te breken en richting de spoedeisende hulp te gaan.

Het is dus niet gelukt om 2 liter koelvloeistof te nuttigen, waardoor dit onderzoek helaas nutteloos is geweest. Maar niet getreurd: zodra de stagiair terug is uit het ziekenhuis proberen we het gewoon nog een keer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mag hopen dat mensen weten dat jullie het als grap bedoelen. Mijn schoonvader heeft met koelvloeistof een poging tot zelfdoding gedaan, als we er niet op tijd bij waren was het hem gelukt. Deze grapjes zijn erg gevaarlijk en vind het idioot dat jullie dit plaatsen. Je weet hoe beïnvloedbaar de mensen tegenwoordig zijn door social media.

Reageer
gravatar

Laten we maar hopen dat niemand zo idioot is dat hij/zij dit echt gaat proberen. Maar ik heb er een hard hoofd in. Redactie, zet er a.u.b. dat het artikel een satirische grap is. En dat de bewering je jezelf zou kunnen afkoelen door koelvloeistof te drinken een verzinseltje is dat nergens op gebaseerd is. Zet er ook bij dat het drinken van koelvloeistof levensgevaarlijk is en dus absoluut af te raden.

Reageer