NOS

NOS

Nieuwe kabinet gaat richting 2028 8 gouden, 5 zilveren en 3 bronzen medailles bezuinigen

De Olympische Spelen in Parijs waren voor Nederland met 34 medailles de meest succesvolle ooit. Dit record zal waarschijnlijk niet snel verbroken worden, want het nieuwe kabinet wil met maar liefst 8 gouden, 5 zilveren en 3 bronzen medailles flink gaan bezuinigen op sport.

“We proberen de bezuinigen eerlijk te verdelen over elke discipline. Zo zal bijvoorbeeld het roeien het het meest voelen, want die hebben er het meest”, zegt premier Dick Schoof. “Kleine sporten zullen het minder gaan voelen, zoals het 3×3 basketbal met één medaille. Daar valt weinig te halen. En ik vind het stiekem erg leuk om naar te kijken.”

Staatssecretaris Karremans van Sport probeert de aanstaande plannen positief te bekijken. “Laten we wel wezen: dit maakt deze medaille-oogst alleen maar historischer. Dit ga je niet vaak meer meemaken. Daarnaast hebben de atleten nu zo vaak hun tanden in een medaille gezet, dat het wel zo eerlijk is als ze nu even op een houtje bijten.” Ondanks de geplande bezuinigingen, laat de Staatssecretaris op X weten ‘ontzettend trots te zijn’ op ‘onze’ Olympische sporters.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *