Gelner Tivadar / Shutterstock

Gelner Tivadar / Shutterstock

Kritiek op Jayden (2) na keuze voor de zandbak

'Waarom ga je in deze fase van je leven dáár spelen?!'

Peuter Jayden maakte rondom lunchtijd op de vakantieopvang bekend zijn spelletje aan tafel te verruilen voor de zandbak. Het kwam hem op het nodige commentaar te staan van zowel zijn leidster als zijn leeftijdsgenootjes.

Juffie Melissa reageerde vol onbegrip op de aangekondigde transfer van de peuter: "Dan ben je zó jong, je hebt de hele middag nog voor je. En dan ga je op het heetst van de dag in de zandbak spelen, terwijl de helft van de groep zijn boterham nog niet opheeft? We zijn hier ver in het opbouwen van een groepsproces en meneer piept 'm ertussenuit. Hierbinnen heeft hij nog genoeg te leren. Naar de zandbak gaan eigenlijk alleen nog de oudere kinderen die wat willen chillen aan het eind van de dag."

Ook de andere kinderen op de opvang hebben geen goed woord over voor Jayden: "Van wat ik hoor van de zandbak, is het heel slecht gesteld met de mensenrechten. Kinderen worden er stelselmatig geduwd en geslagen", weet Lisa (2). Esmée (2) vult aan: "Als meisje hoef je er al helemaal niet te komen. Je mag het zeker niet zeggen, maar eigenlijk is de cultuur in de zandbak gewoon compleet achterlijk. Ik hoef hem voorlopig even niet meer te zien, voor mij heeft hij afgedaan."

Jayden zelf kent geen enkele twijfels over zijn keuze: "Ik ga voor het avontuur. En ik zal er eerlijk over zijn, het vele zand is natuurlijk ook mooi meegenomen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *