Typisch Nederlandse kaaswinkel in Kalverstraat heeft na 5 jaar eerste Nederlandse bezoeker cover

Typisch Nederlandse kaaswinkel in Kalverstraat heeft na 5 jaar eerste Nederlandse bezoeker cover

Typisch Nederlandse kaaswinkel in Kalverstraat heeft na 5 jaar eerste Nederlandse bezoeker

‘Typical Dutch Cheese Company’ staat er in rood-wit-blauwe letters op de voorgevel van een typisch Nederlandse kaaswinkel in de Kalverstraat. Voor het pand, dat tussen een typisch Nederlandse tulpenwinkel en een typisch Nederlandse klompenwinkel staat, staat een typisch Nederlandse koe en een typische enorme Nederlandse kaas van veertig kilo. Nico Riet (82) is vijf jaar na de opening de eerste Nederlandse bezoeker die voet zet in de winkel.

“Ik was in de buurt omdat ik nog wat toeristische spulletjes nodig had, toen dacht ik; ik loop eens naar binnen, misschien leer ik nog wat,” vertelt Nico terwijl hij met zijn hand de typisch Nederlandse wietlucht wegwuift. “Een medewerker liet me allerlei ‘typical Dutch Cheese’ zien, ik verstond alleen niet alles want hij vertelde want hij praatte in nogal gebrekkig Engels. Ook zag ik veel mensen met ‘I love Amsterdam’-mutsen op en rode ogen.”

Nico kocht geen kaas. “Ik zag wel wat ‘typisch Nederlandse drop’ liggen naast de kassa. Ik heb zelf al jaren geen drop meer gegeten dus ik heb daar maar een zakje van meegenomen. Ik was helaas wel 32 euro kwijt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *