NOS

NOS

4 wedstrijden van Nederlandse judoka’s om ooit nog in slaap te kunnen komen na 3×3-finale

Wie maandagavond de waanzinnige olympische finale van het 3×3-basketbal heeft gezien weet dat het moeilijk zal worden om ooit nog in slaap te kunnen vallen. Omdat slaap ontzettend belangrijk is, hebben wij 4 wedstrijden van Nederlandse judoka's van Parijs 2024 voor je op een rijtje gezet. Hopelijk volstaat het.

1. Tsjakadoea tegen Smetov
In de eerste ronde van de categorie tot 60 kilogram kwam Tornike Tsjakadoea uit tegen Jeldos Smetov uit Kazachstan. Net als zijn tegenstander kreeg de Nederlander in de reguliere speeltijd al een straf wegens passiviteit. In de golden score overkwam Tsjakadoea dat opnieuw. Uiteindelijk verloor hij door een derde straf, omdat hij het been van Smetov vastpakte. Prima om de ogen bij dicht te laten vallen.

2. Van 't End tegen Macedo
Noël van 't End nam het in de eerste ronde van de klasse tot 90 kilogram op tegen de Braziliaan Rafael Macedo. Minutenlang deed hij af en toe een halfslachtige poging om zijn tegenstander vast te pakken. Het leverde hem in totaal drie straffen wegens passiviteit op en dus diskwalificatie. Ideaal om lekker bij weg te dommelen.

3. Van 't End tegen Majdov
Ook in de eerste ronde van het toernooi voor gemengde teams ging Noël van 't End er met drie straffen af. Tegen de Serviër Nemanja Majdov was hij opnieuw zo passief dat de scheidsrechter geen andere keuze had. Het zou nu echt moeten lukken om weg te dromen, als de irritatie niet de overhand krijgt.

4. Korrel tegen Kukolj
In de beslissende wedstrijd van de teamwedstrijd verloor Michael Korrel van Aleksandar Kukolj. Ook voor hem gebeurde dat na drie straffen, zonder ook maar één geslaagde aanval te hebben geplaatst. Ben je al bijna vertrokken? NIET AAN DAT SCHOT VAN WORTHY DE JONG DENKEN!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *