NOS

NOS

Zeker weer de asielzoekers die Britse asielzoekerscentra aanvallen

In Groot-Brittannië is het de laatste dagen extreem onrustig. Na de moord op drie kinderen in Southport zijn in verschillende steden rellen uitgebroken. Daarbij werden onder andere een moskee en twee asielzoekerscentra aangevallen. Wie zitten daar achter? Hoogstwaarschijnlijk weer de asielzoekers, concludeert rechts Nederland.

"Het is een patroon dat duidelijk zichtbaar is, maar waar niet over geschreven mag worden", schrijft Wierd Duk op X. "Wie zijn er meestal verantwoordelijk voor geweld? Wie maken onze steden onveilig? Wie zorgen ervoor dat gewone, onschuldige mensen niet rustig kunnen slapen? Wie maken er kinderen bang? De antwoorden zijn duidelijk."

Eva Vlaardingerbroek is naar eigen zeggen 'enorm geschrokken' van de bestorming van een asielzoekerscentrum in Rotherham en de brandstichting in een asielopvang in Tamsworth. "Het blanke Westen wordt aangevallen. Alles wat we hebben opgebouwd wordt bestormd en verbrand. Wanneer vechten we terug?"

PVV-minister Marjolein Faber van Asiel en Migratie heeft haar Britse collega alle hulp aangeboden bij het aanpakken van het 'buitenlandse tuig' dat verantwoordelijk is voor de aanvallen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *