lev radin / Shutterstock

lev radin / Shutterstock

Brat trashy summer, aesthetics en rat girl summer: wat we tot nu toe weten over de Amerikaanse verkiezingen

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn al in november en de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Kun je door de bomen het bos niet meer zien? In dit handige overzicht verzamelen we wat we tot nu toe weten.

De aesthetics van Kamala Harris zijn op dit moment messy, fun, badass en authentic. Volgens kenners kunnen we de aesthetics scharen onder de parapluterm ‘brat’, of misschien zelfs ‘brat trashy summer’. Dat is een opvallende verandering ten opzichte van een paar maanden eerder, toen ze nog niet brat was. Het is nog onduidelijk of ze tijdens de presidentsverkiezingen in november nog steeds brat zal zijn. Aanhangers zeggen blij te zijn dat ze van haar ‘clean girl'-imago af is.

Experts omschrijven voormalig president en huidig presidentskandidaat Donald Trump ook wel met termen als ‘hamster energy’ en ‘orange peel vibes’. Volgens andere duiders is Trump ‘giving ‘crazy coastal grandma’. De tijd zal het leren of deze vibe door memes nog kan veranderen.

Tot slot krijgt de onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr., een outsider, van politicologen het predicaat ‘tiger like bear killing energy’ en ‘ratchet bad boy’ opgespeld. Hoe de memes zich zullen developen en of ze influence gaan hebben op de hot voting autumn is vooralsnog onduidelijk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *