Orange Pictures / Shutterstock

Orange Pictures / Shutterstock

Minister Faber kan uitzetting Mikael niet voorkomen: ‘We hebben alles op alles gezet om er niks aan te doen’

De uitzetting van de 11-jarige Mikael en zijn moeder lijkt dichterbij te komen. De twee kregen woensdag het oordeel van de Raad van State dat de verblijfsvergunning niet verstrekt hoeft te worden. Vandaag bevestigd ook het ministerie van Asiel en Migratie dat zij niks kunnen betekenen voor de Amsterdamse jongen en zijn moeder. Minister Faber geeft aan dat ‘ze alles op alles hebben gezet om er niks aan te doen.’

Femke Halsema deed een eerder oproep aan Faber om de twee tóch een verblijfsvergunning te verlenen. Terwijl de minister oorspronkelijk hesitant verwees naar de IND laat ze nu toch weten dat ze er alles aan gedaan hebben om de zaak niet onder de aandacht te brengen. Haagse bronnen bevestigen dat Faber zich hier achter de schermen enorm hard voor heeft gemaakt.

Mikael, die overigens nog nooit in Armenië is geweest, gaf eerder aan dat ze hem ‘net zo goed naar Ghana konden sturen’, omdat hij dat land net zo min kende. Faber sluit zich hierbij aan en gaat de komende dagen onderzoeken of ze hem niet beter naar Ghana kunnen sturen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *