Shutterstock / Sea Wave

Shutterstock / Sea Wave

Wat moet je doen als je een kind tegenkomt op de Utrechtse Heuvelrug?

De provincie Utrecht en meerdere gemeenten hebben mensen opgeroepen geen kinderen meer mee te nemen naar de Utrechtse Heuvelrug. Toch kan het gebeuren dat je er tijdens het wandelen eentje tegenkomt. Wat moet je doen als je ineens oog in oog staat met een wilde spruit?

Het belangrijkste: blijf kalm en houd afstand. Vaak is een kind banger voor jou dan andersom. Het wordt in principe al door een ander mens gevoerd, en is daarom niet geïnteresseerd in toenadering. Dus als je een kind de ruimte geeft, zal het vanzelf weglopen.

Neem vooral geen voorwerpen mee die kinderen aantrekken, zoals mooie stokken en pakjes Taxi. Verder is het verstandig om gebieden te vermijden met dennenappels en klimbomen.

Als een kind dichterbij komt kan het helpen om jezelf groot te maken. Laat zien dat je er bent en maak vervolgens herrie en wilde gebaren. Hier zal het kind waarschijnlijk van schrikken, waarna het hopelijk afdruipt.

Mocht een kind onverhoopt toch aanvallen, dan moet de eerste klap raak zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Walgelijk en disrespectvol tegenover de 2 gebeten kinderen, het gedode poedeltje en hun familie. Schijt aan het veroorzaakte trauma, dit is zo vies en lelijk. Die ijstijd-ideologie aanhangers hebben voor mij echt afgedaan, wat een naar en gevaarlijk activistisch ‘Volkert van der Graaf’ gedrag wordt ook hier aangehangen. Schaam je diep!

Reageer