NOS

NOS

Conservatief Nederland na openingsceremonie ruim aan kop op huilspiegel

De Olympische Spelen zijn eigenlijk na de openingsceremonie al geslaagd voor conservatief Nederland. Onze zelfverklaarde christenen gaan fier aan kop op de huilspiegel. Voor de rechts-conservatieve commentatoren leek vrijdag alles op zijn plaats te vallen en die lijn weten ze goed door te zetten door het hele weekend op hoog niveau door te jammeren.

Opvallend zijn de prestaties van ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder, van wie veel verwacht werd en die deze verwachtingen misschien zelfs wel overtrof met een wervelend met tranen doordrenkt betoog. Dat het tableau vivant (met veel meer dan de 12 zogenaamde apostelen) verwees naar het oud-Griekse bacchanaal, een losbandige drinkpartij met de god van wijnen, Dionysos, op de voorgrond, weerhield niemand ervan de gespeelde verontwaardiging te herzien. Nooit eerder wist Nederland een historisch misverstand zo snel om te buigen in politieke tranen.

De openingsceremonie was nog geen twee uur bezig of Wierd Duk en Joost Niemöller hadden met indrukwekkend foutieve historische verwijzingen en fijne hypocriete technieken al 39 krokodillentranen binnengejankt op het onderdeel huilie-huilie, vervolgens waren er grote successen bij de verontwaardiging op de onderdelen massaverontwaardiging en selectieve verontwaardiging. Conservatief Nederland was toen eigenlijk al niet meer te achterhalen. Nog nooit wist het al in zo’n vroeg stadium een onovertroffen cultuurbesef te veinzen en zich in de onbetwiste slachtofferrol te manoeuvreren.

Ook zondagmorgen was er al vroeg succes toen Mick van Wely een nieuw tranendal wist binnen te biggelen op X.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *