NOS

NOS

Burgemeester Hidalgo krijgt gouden medaille als triatlon morgen niet door kan gaan

Nadat de olympische triatlon bij de mannen vandaag is uitgesteld vanwege de slechte waterkwaliteit in de Seine, is het nog onduidelijk of het onderdeel morgenochtend wel door kan gaan. De Franse organisatie hoopt dat zowel de mannen als de vrouwen alsnog kunnen starten. Mocht dat niet zo zijn, dan gaat de gouden medaille voor de triatlon bij de vrouwen naar burgemeester Anne Hidalgo, is zojuist bekend geworden.

“Burgemeester Hidalgo heeft, in tegenstelling tot de andere olympische deelnemers, recent nog in de Seine gezwommen”, legt een woordvoerder van de Franse organisatie uit.

“Bovendien loopt ze ook regelmatig hard en zit ze af en toe op een fiets. Al met al gaan we ervan uit dat ze in totaal dit jaar 1500 meter heeft gezwommen, 40 kilometer heeft gefietst en 10 kilometer heeft hardgelopen in Parijs. Of dat helemaal klopt? Geen idee. We weten in ieder geval dat de rest geen e. coli- en enterococci-bacteriën heeft geriskeerd door in de Seine te zwemmen, en burgemeester Hidalgo wel. Meedoen is in dit geval toch echt iets belangrijker dan winnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *