Shutterstock / Romain P19 / ASAG Studio

Shutterstock / Romain P19 / ASAG Studio

Nederlanders beginnen matig bij het olympisch neuken

De Nederlandse equipe is matig begonnen aan het olympisch neuktoernooi. Zowel de hinkstapneukers als de synchroonneukers wisten zich niet te kwalificeren voor de finale.

"Het ging al mis bij het hordeneuken", zegt de eveneens teleurgestelde zevenkamper Berend-Ed van den Elsemulder. "Ik heb geprobeerd bij het polsstokhoogneuken nog wat te compenseren, maar de achterstand was al te groot.

"Een bescheiden hoogtepunt werd geleverd door Achraf el Azzouzi-Jansen en zijn partner Jaydian Jansen-El Azzouzi, die bij het handboogneuken voor heren aardig wisten te scoren. Maandagochtend treffen zij Iran.

Online wordt volop gespeculeerd over de oorzaken van de matige start van de neukers. Chef de mission Pieter van den Hoogenband ontkent de 'wildwestverhalen' over afleiding door slaapmaskers en meditatie in het olympisch dorp. "Dit zijn absolute professionals die honderd procent met hun sport bezig zijn.

"Het olympisch neuken is na drie jaar weer onderdeel van de Spelen. Tijdens de corona-editie in Tokio werd het toernooi afgelast, omdat het te weinig deelnemers gegeven was de anderhalve meter afstand in acht te nemen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *