pmvfoto / flashpict / Shutterstock

pmvfoto / flashpict / Shutterstock

Fransen torenhoog favoriet bij nieuw Olympisch onderdeel: staken

Het grootste sportevenement ter wereld gaat bijna beginnen. Er zal weer volop gestreden worden voor de medailles op tal van onderdelen, waarbij de grootste kanshebbers op voorhand vaak al duidelijk zijn. Maar wie is er eigenlijk favoriet bij het nieuwe Olympische onderdeel Staken? Het antwoord is simpel: Frankrijk.

Het land heeft een rijke geschiedenis in deze nieuwe olympische sport. Met 126 dagen stakingen per jaar hebben de Fransen van alle deelnemers veruit de meeste speeluren in de benen. Volgens FNV-topman Edwin Brok is het land van de Gallische haan dan ook de gedoodverfde favoriet op dit nieuwe onderdeel. ‘’Frankrijk heeft zo’n diepgewortelde stakingscultuur. Kinderen krijgen hier van jongs af aan al mee dat ze zo veel mogelijk moeten blokkeren. Dit is al de zoveelste gouden generatie van het Franse staken. Deze medailles kan je eigenlijk nu al uitreiken.‘’

Het stakingstoernooi zal bestaan uit diverse onderdelen, waarbij verschillende vaardigheden van belang zijn. Zo moeten de deelnemende landen hun concentratie en precisie tonen tijdens Metro Blokkeren (gemengd), waarbij elementen van het Franse openbaar vervoer zo grondig mogelijk ontregeld moeten worden. Bij het stilleggen van het Parijse vliegverkeer tijdens de Reuzenslalom Landingsbaan spelen snelheid en teamwork dan weer een grotere rol.

Voor elk onderdeel deelt de vakjury punten uit, waarna het land met de meeste punten er met de winst vandoor gaat. Naar verwachting komt het land dat als eerste de pensioenleeftijd met 2 jaar weet te verlagen als winnaar uit de bus.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *