Shutterstock / Tavarius

Shutterstock / Tavarius

VS-correspondent zal jou eens haarfijn uitleggen wat er in ‘The Times’ en ‘The Journal’ staat

Ah, je wil graag weten wat de implicaties zijn van Joe Bidens besluit om zich niet langer herkiesbaar te stellen? Je wil meer achtergronden, diepte-analyses en onderzoek? Geen zorgen, journalist en Amerika-correspondent Jelle van Groenen zal je online eens even haarfijn uitleggen wat er allemaal in de Amerikaanse kranten staat vandaag.

“Een enorme schok, aldus de LA Times”, steekt Van Groenen van wal op X. “De hoop van de Democraten is nu gevestigd op Kamala Harris, valt er te lezen. In The New York Times – of ‘The Times’, zoals ik meestal zeg – schrijft Frank Bruni dat het ‘utterly extraordinary’ is wat Biden gedaan heeft. Nou, dan weet je wel hoe laat het is.”

Van Groenen laat via X weten dat hij nog meer kranten heeft gelezen. “The Washington Post noemt het besluit van Biden een ‘historic move’. Dan Balz voegt daar wel aan toe dat het de Democraten, en het hele land, op een ‘uncertain path’ brengt, een onzeker pad. Dat zegt genoeg.”

“En in The Wall Street Journal – en dan moet je je voorstellen: dat is een beetje een zakelijke krant, ook wel 'The Journal' genoemd – benadrukken ze dat het een fout was van de Democraten om op Joe Biden te gokken. Een heldere conclusie. Nou ja, tot zover. Ik houd jullie op de hoogte en meld me weer als ik morgen een nieuw krantenrondje heb gedaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *