Youtube / Tour de France

Youtube / Tour de France

Tourpool: dit waren de renners die je had moeten hebben

De Tour de France zit er na drie slopende weken op. Dat betekent dat je ruim drie weken geleden je Tourpooltje hebt ingevuld. Wie waren de beste klassementsmannen, de beste sprinters, de dark horses die je had moeten hebben in je lijstje? Om je iets op weg te helpen, hebben wij de resultaten zorgvuldig geanalyseerd en volgens ons zijn dit de renners die je had moeten hebben. Deed er je voordeel mee!

Tadej Pogacar
Hoewel Pogi de Giro in de benen heeft is dit een must voor je Tourlijstje. Wij denken dat de Sloveense alleskunner minimaal 5 Touretappes op zijn naam zal hebben geschreven.

Jonas Vingegaard
Waarom zouden een gebroken sleutelbeen, meerdere gebroken ribben en een doorboorde long invloed hebben op iemands training en niveau? Wij hebben de Deense titelverdediger allang opgeschreven.

Remco Evenepoel
Evenepoel heeft een uiterst teleurstellende Critérium du Dauphiné gereden, maar wat zegt zo’n laatste voorbereidingskoers nou eigenlijk? Mocht Roglic door wat kiezels in een haarspeldbocht naar de grond gaan dan wordt de jonge Belg minimaal derde in de Tour.

Biniam Girmay/Jasper Philipsen
Er staan wel 15 sterke sprinters aan de start deze Tour, maar volgens ons gaan Girmay en Philipsen strijden om zowel de sprintzeges als de groene trui. Als we dan iemand moeten kiezen voor de groene trui is het Girmay, aangezien Philipsen nog wel eens iemand als Van Aert richting de boarding wil duwen.

Pascal Ackermann
Oud, maar niet versleten. Een echte sprokkelaar. En in de meeste pooltjes spotgoedkoop.

Anthony Turgis
Tweede in Milaan-San Remo in 2022 en tweede in Dwars door Vlaanderen in 2019. Met zo’n palmares moet je de Fransman natuurlijk opschrijven voor de gravelrit in de afgelopen Tour.

Frank van den Broek
Er is nog veel onbekend over de 23-jarige Nederlander die dit jaar zijn Tourdebuut maakt, maar dat geldt niet voor zijn prestaties in de Tour van 2024. Volgens ons is een tweede plek in een etappe (eerste als het aan Stef Clement ligt) voor de renner van DSM-Firmenich niet uitgesloten. Let op onze woorden.

Richard Carapaz
Carapaz is typisch zo’n renner die de eerste twee etappes bergop mee kan met de favorieten, vervolgens instort op een col als de Galibier en dan vol voor etappezeges en de bolletjestrui strijdt. Opschrijven dus!

Almeida/Yates/Ayuso
In het kielzog van Pogacar zouden zijn teamgenoten ook nog weleens hoog kunnen eindigen. Met name Almeida is dan een naam die bij ons opkomt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *